4.8
(16)
Beeld: gebakken perentaart

Perentaart

Perentaart

Deze chique perentaart is super makkelijk om te maken, met eenvoudige ingrediënten en stappen. Binnen no time staat de taart in de oven.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van een perentaart

Bodem

200 g bloem

110 g witte basterdsuiker

3 g bakpoeder

½ tl zout

135 g margarine

 

Vulling

5 middelgrote peren (ca. 1,3 kg)

50 g witte basterdsuiker

1 el kaneel (=5 g)

3 el maïzena (= 15 g)

 

Verder nodig

Taartvorm met een diameter van ongeveer 25 cm.

1. Smeer de binnenzijde van de bakvorm in met plantaardige olie of margarine, of voorzie deze van bakpapier.

Bodem

2. Meng de bloem, witte basterdsuiker, bakpoeder en zout in een kom of pan. Gebruik hiervoor je handen. Als je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan tussen je vingers.

3. Voeg de margarine toe en kneed het geheel met de hand tot een gelijkmatig deeg. Blijf doorgaan met kneden tot je een samenhangend deeg hebt zonder klontjes margarine of poedervormige bloem.

4. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en maak een nette opstaande rand van ongeveer 2 centimeter hoog.

Je kunt het deeg met je handen of met de bolle kant van een lepel over de bodem van de taartvorm uitvegen. Je kunt het deeg ook op het aardrecht platrollen met een deegroller: strooi hiervoor eerst wat bloem over het aardrecht en de deegroller, om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Of nog makkelijker: leg onder en boven het deeg een stukje bakpapier.

Beeld: deegbodem voor een perentaart
Vulling

5. Schil de peren, snijd ze over de lengte in vier delen en verwijder het klokhuis. Snijd de peren vervolgens over de lengte van de peer in plakjes van ongeveer een ½ centimeter dik.

Beeld: peer in dunne plakjes gesneden

6. Doe deze plakken in een kom of pan en voegde de suiker, het kaneel en de maïzena toe. Hussel de perenstukjes voorzichtig(!) totdat suiker, kaneel en maïzena gelijkmatig over het oppervlak van de perenstukjes verspreid zijn. Doe dit voorzichtig om zo min mogelijk perenstukjes te breken. Leg de perenstukjes dan met de ronde kant (de buitenkant van de peer) rij voor rij dakpansgewijs in de bakvorm bovenop het deeg.

Beeld: perentaart voordat deze de oven in gaat

7. Bak de perentaart in ongeveer 55 a 60 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° Celsius.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 16

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: bloemen van een wilde peen

Wat dacht je hier van

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 16

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.