
Peren geleitaart
Peren geleitaart
Deze taart met perengelei is tongstrelend. Met een gedurfde combinatie van peren, boterkoek en amandelspijs.
Ingrediënten
Ingrediënten

Bodem
200 g bloem
160 g witte basterdsuiker
Flink snufje zout
220 g margarine
2 el vanille bourbon
Â
Vulling
300 g amandelspijs
30 g water
Â
Topping
4 middelgrote, rijpe conference peren (1000 g)
80 g witte basterdsuiker
4 g agar agar (2 tl)
Â
Verder nodig
staafmixer
ronde bakvorm met een diameter van ongeveer 26 centimeter
1. Voorzie de bakvorm van bakpapier of vet deze in met olie.
Bodem
2. Meng de bloem, de basterdsuiker, en het zout in een kom of pan. Gebruik hiervoor je handen. Indien je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan tussen je vingers.
3. Voeg de margarine toe en kneed het geheel met de hand tot een gelijkmatig deeg. Voeg daarna het water en de vanille bourbon toe en kneed dit kort door het deeg heen; stop zodra het gelijkmatig is opgenomen.
4. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm. Gebruik een spatel, je vingers of een vochtige lepel om het deeg te verspreiden over de bodem.

Vulling
5. Doe de amandelspijs en het water in een kom en kneed deze gelijkmatig door elkaar heen. Schep de amandelspijs over naar de bakvorm bovenop het deeg. Verdeel de amandelspijs voorzichtig, zonder het deeg dat eronder zit weg te drukken.

6. Bak de taart op 200° Celsius tot de deegrand goudbruin is: ongeveer 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven.
7. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en daarna verder afkoelen in de koelkast.
Topping
8. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe de peer samen met de basterdsuiker en de agar agar in een pan. Gebruik een staafmixer om alles tot sap te pureren waar geen stukjes peer meer zichtbaar in zijn.
9. Breng het perensap aan de kook en laat het dan 4 minuten pruttelen. Blijf regelmatig roeren met een garde of lepel. Haal het dan van het vuur en giet de vloeibare perensap in de bakvorm bovenop de koekbodem.
10. Laat de taart een paar uur goed afkoelen en stevig worden.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 4
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Probeer deze ook eens
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 4
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.