Ben je opzoek naar een feestelijke taart, maar heb je geen zin in een overdaad aan room? Dan is deze fruitige taart ideaal. De bodem van deze taart is zacht en gaat heerlijk samen met de frisse stukken mango.
3 blikken met 425 g mango
300 g bloem
200 g witte basterdsuiker
3 tl bakpoeder
snufje zout
140 g margarine
20 g pure chocolade
1. Gebruik een ronde bakvorm met een diameter van ongeveer 26 centimeter. Voorzie de bakvorm van bakpapier, of vet hem in met plantaardige olie.
2. Giet de blikken mango af en laat ze goed uitlekken.
3. Meng de bloem, witte basterdsuiker, bakpoeder en zout in een pan of mengkom. Indien je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan tussen je vingers. Voeg de margarine toe en kneed deze door het deeg totdat er geen klontjes margarine meer zijn.
4. Snijd de mango uit één van de blikjes in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 bij 1 centimeter. (Houd de mango van de andere twee blikje onaangesneden.) Voeg de blokjes mango toe aan het deeg en kneed deze erdoorheen. Giet het deeg daarna in de bakvorm en spreidt het gelijkmatig uit.
5. Leg de mangostukken gelijkmatig bovenop het deeg in de bakvorm. De taart is nu klaar om de oven in te gaan.
6. Bak de taart 50 minuten op 180° Celsius.
7. Leg kort voor serveren de pure chocolade op een bord en verwarm deze kort in de magnetron tot de chocolade is gesmolten. Doop een vork in de chocola en beweeg deze heen en weer over de taart om zo dunne chocoladestrepen te maken.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 12
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 12
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.
Voor de beste bereiding van deze website, gebruiken wij cookies om informatie over de voorkeuren van bezoekers op te slaan. Als je geen cookies wilt, kies dan voor 'weigeren'.