4.6
(5)
Beeld: kokos mango taart
Mango kokos taart
Mango kokos taart

Deze fruitige mango taart is het lekkerst wanneer je hem koud opdient. Hij ziet eruit alsof je hem wegstopt in een holle kies, maar schijn bedriegt: hij is behoorlijk machtig!

Ingrediënten
Ingrediënten
Beeld: ingrediënten voor het maken van kokos mango taart

Kokosbodem

35 g aardappelzetmeel of maïzena

1 blikje van 270 ml kokosmelk

snufje zout

80 g witte basterdsuiker

90 g kokosrasp

 

Mangotopping

80 g witte basterdsuiker

25 g aardappelzetmeel of maïzena

245 g mango uit blik of verse mango

1. Een ideale bakvorm voor dit baksel is rond, met een diameter van 20 centimeter. Voorzie deze van bakpapier.

Kokosbodem

2. Doe de 35 g aardappelzetmeel / maïzena in een pan. Voeg enkele eetlepels vocht toe uit het blikje kokosmelk. Roer en meng dit met een garde tot al het vocht is opgenomen en er geen poeder meer in zit. Voeg daarna de rest van de kokosmelk, het zout en de witte basterdsuiker toe. Zet de pan op een middelhoog vuur en blijf goed roeren met de garde. Blijf dit doen tot het kookt en pruttelt: de kokosmelk is nu aanzienlijk dikker en steviger geworden. Zet het vuur uit en haal de pan van de warmtebron.

3. Voeg nu de kokosrasp toe. Gebruik een spatel om de kokos goed te mengen en spatel het kokosmengsel dan in de bakvorm met bakpapier. Maak de bovenkant van de kokoslaag vlak met de spatel.

Mangotopping

4. Doe de witte basterdsuiker en de 25 g aardappelzetmeel of maïzena in een pan. Voeg de mango toe (indien je mango uit blik gebruikt, giet de mango dan eerst af). Gebruik een staafmixer om de mango tot puree te mixen. Mix de poedervormige ingrediënten mee, zodat deze worden opgenomen in het vocht.

5. Zet de pan op een middelhoog vuur en blijf goed roeren met de garde. Blijf dit doen tot het kookt en pruttelt: de mango is nu dikker en steviger geworden. Zet het vuur uit en gebruik een spatel om de mango in de bakvorm bovenop de laag kokos te gieten. Maak de bovenkant van de mangolaag vlak met de spatel.

6. Laat het afkoelen en zet de bakvorm dan enkele uren in de koelkast om stevigheid te krijgen.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 5

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: bloem van een tiengebodenplant
Net zo makkelijk

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 5

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.