4.8
(6)
Beeld: een kokos-speculaastaart

Kokos speculaas taart

Kokos speculaas taart

Ik ben dol op taart uit de oven, maar dit recept bewijst dat je geen oven nodig hebt om een feestje te bouwen. De kruidige bodem van deze kokos speculaas taart gaat perfect samen met de smaak van de kokos en fruit.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van een kokos speculaastaart

Bodem

80 g digestive koekjes
1 tl speculaaskruiden of koekkruiden
40 g speculoospasta

 

Kokostopping

35 g maïzena
1 blikje van 270 ml kokosmelk
80 g witte basterdsuiker

90 g kokosrasp

Eventueel bijpassend zachtfruit ter decoratie​

1. Een ideale bakvorm voor dit baksel is rond, met een diameter van 20 centimeter. Voorzie deze van bakpapier.

Bodem

2. Tijd voor candy crush!: doe de digestivekoekjes in een pan en verpulver ze tussen je vingers. (Met een keukenmixer kan dit eventueel ook, maar het schoonmaken van een keukenmixer kost meer levensenergie dan het gebruiken van je handen.)

3. Voeg de speculaaskruiden of koekkruiden en de speculoospasta toe aan de koekkruimels en meng dit tot alle speculoospasta is opgenomen en verspreidt over de kruimels. Doe deze koekmix in de bakvorm en druk het aan met je vingers, zodat een egale bodem ontstaat.

Kokostopping

4. Doe de maïzena in een pan. Voeg enkele eetlepels vocht toe uit het blikje kokosmelk. Roer en meng dit met een garde tot al het vocht is opgenomen en er geen poedervormige maïzena meer is.

5. Voeg nu de rest van de kokosmelk en de witte basterdsuiker toe. Zet de pan op een middelhoog vuur en blijf goed roeren met de garde. Blijf dit doen tot het kookt en pruttelt: de kokosmelk is nu aanzienlijk dikker en steviger geworden. Zet het vuur uit en voeg dan de kokosrasp toe. Gebruik een spatel om de kokos goed te mengen en spatel de kokos dan in de bakvorm met bakpapier. Maak de bovenkant van de kokoslaag vlak met de spatel.

6. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan enkele uren in de koelkast om op te stijven.

7. Leg voor serveren eventueel zachtfruit bovenop de kokoslaag.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 6

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: paarse bloem

Misschien nog wel lekkerder

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 6

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.