4.9
(15)

Hartige taart

Hartige taart

Dit recept is speciaal voor de luie koks die indruk willen maken. Ik heb al vaak complimenten gekregen voor het maken van deze hartige taart. Dan lach ik in mijn vuistje, want het recept is bizar simpel.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van hartige taart

1 doosje diepvries Hollandse Groente Pannetje (450 g)
10 plakken bladerdeeg
1 pakje Vegetarische Slager kipstukjes (160 g)
2 el Remia Mayolijn

1. Laat de diepvries Hollandse Groenten ontdooien (het beste kun je het doosje de avond van tevoren in de koelkast leggen).

2. Leg de plakken bladerdeeg verspreid over het aardrecht en verwijder de plastic folie. Laat ze ontdooien.

3. Voorzie een bakvorm van ongeveer 26 centimeter met bakpapier, of vet hem in met margarine of plantaardige olie.

4. Leg vier plakken bladerdeeg op de bodem van de bakvorm. Eventueel kun je de plakken met beide handen oppakken en oprekken, om ervoor te zorgen dat ze groot genoeg zijn om de gehele bodem van de bakvorm op te vullen.

5. Snijd twee plakken bladerdeeg over de lengte door de midden: je hebt nu vier rechthoeken van gelijke grootte. Plak deze met de kleverige zijde (de zijde waar het folie eerder heeft gezeten) tegen de binnenrand van de bakvorm. Vorm op deze manier een opstaande rand die de gehele binnenrand van de bakvorm bedekt.

6. Vul de bakvorm met de diepvriesgroenten; verdeel de kruidenboter die bij de diepvriesgroenten zit in kleine stukjes en verdeel deze over de bakvorm.

7. Snijd de Vegetarische Slager kipstukjes in kleinere stukjes en verdeel deze in de bakvorm.

8. Gebruik de overige vier plakken bladerdeeg om bovenop de vulling te leggen en de taart af te sluiten.

9. De opstaande rand, die nu nog hoger uitsteekt dan de vulling, kun je lostrekken en naar binnen vouwen en vastplakken aan de bladerdeeg die de deksel vormt.

10. Gebruik je vingertoppen om de taart royaal in te smeren met Remia Mayolijn.

11. Bak de taart goudbruin in ongeveer 40 a 45 minuten op 200 °Celsius.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 15

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: blad van een varen

Ook lekker

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 15

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.