

Banoffeetaart
Banoffeetaart
Deze banoffeetaart bestaat uit verschillende smakelijke lagen. Waaronder een zoete karamellaag. Je hebt er geen oven voor nodig, waardoor het een heel makkelijke taart is om te maken.
Doordat er verse banaan in deze taart zit, kan deze niet heel lang bewaard worden. Je kunt de banoffeetaart daarom het beste opeten op de dag dat je hem maakt.
Ingrediënten
Ingrediënten

±5 taartstukken
Â
Bodem
1 rol Lotus Biscoff koekjes met speculooscrème (150 g)
20 g margarine
Â
Karamelvulling
50 g margarine
50 g lichtbruine basterdsuiker
110 g agavesiroop
Snufje zout
Â
Topping
20 g maïzena
250 g Alpro vanillemelk
20 g lichtbruine basterdsuiker
2 bananen
Eventueel ter decoratie: 10 g pure chocolade
1. Gebruik een ronde bakvorm met een diameter van ongeveer 16 centimeter en voorzie deze van bakpapier.
Bodem
2. Doe de Biscoff-koekjes in een pan en breek deze in kleine kruimels. Dit kan met de hand, maar als je een aardappelstamper in huis hebt, gebruik deze dan om de koekjes fijn te stampen. Voeg de margarine toe en kneed deze gelijkmatig door de koekkruimels heen.
3. Schep de koekkruimels met margarine in de bakvorm met bakpapier en druk dit aan tot een egale laag. Maak aan de zijkant van de bakvorm een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter hoog.

Karamelvulling
4. Doe de margarine, basterdsuiker, agavesiroop en zout in een pan en verwarm deze op een middelhoog vuur. Ga continu met een garde door de pan. Zodra de karamel over de hele bodem van de pan borrelt zet je een timer op exact 1 minuut. Laat het de karamel in die minuut flink borrelen. Zodra de minuut voorbij is, haal je de pan van de warmtebron af. Gebruik een pannenlikker of spatel om de karamel in de bakvorm te gieten, bovenop de koeklaag. Zet de bakvorm in de koelkast.

Topping
5. Doe de maïzena in een pan en voeg een klein scheutje Alpro vanillemelk toe. Gebruik een garde om te roeren tot er geen poedervormige maïzena meer in de pan zit. Voeg nu de rest van de vanillemelk en de basterdsuiker toe. Meng de ingrediënten goed en zet de pan op een middelhoog vuur. Blijf aldoor roeren met de garde. Als de melk kookt, begint deze in te dikken. Zodra de schuimlaag bovenop de melk is verdwenen en opgenomen in de melk, is het klaar en kan de pan van de warmtebron.
6. Haal de bakvorm uit de koelkast. Snijd de twee bananen in plakjes en leg deze dakpansgewijs bovenop de karamellaag. Zorg ervoor dat de karamel overal bedekt is met banaan.

7. Gebruik een pannenlikker of spatel om de ingedikte vanillemelk bovenop de banaan te gieten. Zet de bakvorm weer weg in de koelkast en laat het minstens 1 uur opstijven.
8. Strooi voor serveren eventueel chocoladeschaafsel over de taart uit: zet een scherp mes schuin op de zijkant van een pure chocoladereep en schaaf er kleine stukjes chocolade vanaf.
Vanwege de verse banaan die erin zit, is de taart het lekkerst op de dag dat deze is gemaakt.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 7
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Ook lekker
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 7
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.