5
(31)

Weespermoppen

Weespermoppen

Weespermoppen zijn koekjes gemaakt van amandelspijs. Het spijs gebruik je als deeg; je hebt dus alleen spijs nodig en hoeft geen deeg te maken. Daardoor heb je voor dit recept hooguit drie ingrediënten nodig! Het resultaat is een koekje dat knapperig is van buiten en chewy van binnen.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van Weespermoppen

300 g amandelspijs
2 el water of 2 el sap van een biologische citroen
30 g kristalsuiker

1. Doe de amandelspijs in een kom of pan en voeg het water of citroensap toe. Kneed dit goed door elkaar tot het vocht gelijkmatig in het spijs is opgenomen.

Voor een sterkere citroensmaak: rasp wat van de gele schil van de citroen en kneed dit schaafsel door het amandelspijs heen. Gebruik hiervoor wel een biologische citroen, om te voorkomen dat je giftige stoffen in je baksel krijgt.

2. Leg het spijs op een stuk bakpapier en spreid het uit tot de vorm van een worst. Wikkel het bakpapier om de spijs en vorm deze tot een ronde worst van ongeveer 20 centimeter lang.

3. Verspreid de kristalsuiker over het aanrecht. Maak de rol van amandelspijs voorzichtig los van het bakpapier en verwijder alle restjes spijs van het bakpapier. Leg de amandelspijs bovenop de suiker. Leg het bakpapier op een bakplaat.

Beeld: uitleg over het maken van Weespermoppen

4. Rol de amandelspijs door de kristalsuiker tot deze helemaal is bedekt met suiker en er niets meer aan blijft plakken. Is de worst door het rollen langer geworden? Duw voorzichtig de uiteinden terug richting het midden om hem weer ongeveer 20 centimeter lang te maken.

5. Snijd de worst met een scherp mes in ongeveer 15 plakjes van 1 a 1 ½ centimeter dikte. Vorm de plakjes met de hand tot ronde platte schijfjes en verspreid deze over de bakplaat met bakpapier.

Beeld: uitleg over het maken van Weespermoppen

6. Bak ze tot er een goudbruine rand om de koekjes zijn ontstaan: in ongeveer 8 a 13 minuten in een voorverwarmde oven op 200° Celsius.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 31

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: kleine dennenappel

Ook lekker

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 31

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.