4.8
(4)
Beeld: een gebakken triple chocolate cookie

Triple chocolate cookies

Triple chocolate cookies

Deze koekjes zijn ideaal voor de chocoladeliefhebber. Ze bevatten de maximale hoeveelheid chocolade die in een koekje past. Met stukjes chocolade (‘chocolate chips’) aan de binnenkant en een laagje zachte chocolade er bovenop.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van triple chocolate cookies

12 stuks

 

Koekjes

160 g bloem

40 g cacaopoeder
140 g witte basterdsuiker

3 tl bakpoeder

½ tl zout

120 g margarine

2 el water

200 g pure chocolade (55% cacao)

 

Topping

140 g pure chocoladepasta

100 g pure chocolade (55% cacao)

1. Voorzie een bakplaat van bakpapier.

Koekjes

2. Doe de bloem, het cacaopoeder, de witte basterdsuiker, het bakpoeder en het zout in een kom of pan en meng deze met de hand. (Mocht je grof zeezout in huis hebben, dan raad ik aan die te gebruiken.) Indien je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan tussen je vingers.

3. Voeg de margarine toe en kneed het met de hand tot een gelijkmatig deeg waarin je geen stukjes margarine meer tegenkomt.

4. Voeg het water toe en kneed dit door het deeg tot het water gelijkmatig is opgenomen.

5. Snijd op een snijplank de pure chocolade met een groot, scherp mes in grove stukken. Think big: streef ernaar om elk blokje chocolade in maximaal vier stukjes te snijden.

6. Doe de grove chocoladestukjes in de pan/kom met deeg en kneed de chocolade gelijkmatig door het deeg heen.

7. Vorm van het deeg 12 koekjes. Maak de koekjes dik en niet te breed: ongeveer ter grootte van de onderkant van een drinkglas. Wanneer de koekjes in de oven warm worden, zullen ze namelijk nog platter en breder worden.

8. Leg de koekjes verdeeld over de bakplaat en bak ze in 15 a 18 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180° Celsius.

Topping

9. Doe de pure chocoladepasta in een kom. Leg de pure chocolade op een bord en warm deze enkele minuten op in de magnetron om de chocola te smelten. Gebruik een spatel om de gesmolten chocolade in de kom met chocoladepasta te schuiven. Spatel alle chocolade door elkaar tot een gelijkmatige pasta. Gebruik nu een lepel om de chocolade over de 12 koeken te verdelen. Vorm de zachte chocolade tot een toef in het midden van elke koek.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 4

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: een korenbloem

Anderen bekeken ook

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 4

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.