4.8
(19)
Beeld: gebakken boterkoek
Boterkoek
Boterkoek

Een combinatie van vet en suiker: boterkoek is zeker niet gezond. Maar wel heel lekker! En dit recept is ook nog eens belachelijk eenvoudig, want het is eigenlijk niet meer dan het mengen van enkele ingrediënten.

Ingrediënten
Ingrediënten
Beeld: ingrediënten voor het maken van boterkoek

200 g bloem
160 g witte basterdsuiker

snufje zout
220 g margarine
2 el vanillebourbon

1. Voor dit baksel heb je een bakvorm van ongeveer 20 bij 20 centimeter nodig. Voorzie deze van bakpapier, of vet hem in met plantaardige olie.

 

2. Meng de bloem, witte basterdsuiker en zout in een kom of pan. Gebruik hiervoor je handen. Indien je klontjes tegenkomt; verpulver deze tussen je vingers.

3. Voeg de margarine toe en kneed het geheel met de hand tot een gelijkmatig deeg, tot er geen klontjes margarine meer door het deeg zitten. Voeg daarna de vanillebourbon toe en kneed dit kort door het deeg heen, tot het gelijkmatig in het deeg is opgenomen.

4. Verspreid het deeg in de bakvorm en strijk het glad met een spatel of de bolle kant van een lepel.

5. Bak de boterkoek goudbruin in een voorverwarmde oven: ongeveer 30 minuten op 180°.

6. Laat de boterkoek afkoelen tot kamertemperatuur en verder koelen in de koelkast. Geef het enkele uren, het liefst een hele nacht, de tijd om goed te stollen en stevig te worden!

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 19

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: bloemen van hortensia
De smaak te pakken?

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 19

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.