4.5
(4)

Kruidige koekjes

Kruidige koekjes

Deze koekjes zijn knapperig van buiten en chewy van binnen. Ze komen op smaak met een vijfkruidenmengsel dat voor een ware smaakexplosie zorgt.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van kruidige koekjes

9 stuks

 

125 g bloem

125 g witte basterdsuiker

30 g maïzena

1 el bakpoeder

15 g vijfkruidenpoeder (5-spices kruidenmix)

80 g margarine

25 g water (=25 ml)

1. Voorzie een bakplaat van bakpapier.

2. Meng de bloem, basterdsuiker, maïzena, bakpoeder en vijfkruidenpoeder in een kom of pan. Gebruik hiervoor je handen. Indien je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan.

3. Voeg de margarine toe en kneed het geheel met de hand tot een gelijkmatig deeg waarin geen losse klontjes boter meer zitten.

4. Voeg nu het water toe en meng dit door het deeg tot het water gelijkmatig is opgenomen.

5. Verdeel het deeg in 9 stukken en verspreid deze over de bakplaat. Vorm van elk stukje deeg een koekje dat ongeveer even breed is als de onderkant van een drinkglas. Het beste gebruik je de palmen van je handen om de koekjes te vormen; aan dit deel van je hand blijft het deeg minder plakken.

Beeld: uitleg bij het maken van kruidige koekjes

6. Zet de bakplaat met koekjes een half uur in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de margarine steviger wordt. Hierdoor worden de koekjes tijdens het bakken minder dun en breed.

7. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Als deze warm is, haal je de bakplaat uit de koelkast en zet je deze direct in de oven. Bak de koekjes in 10 a 15 minuten goudbruin.

Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog heel zacht: geen zorgen, ze worden bij het afkoelen pas hard. Omdat ze zacht uit de oven komen, is het lastig inschatten wanneer de koekjes nu gaar genoeg zijn. Je kunt een stukje koek met een mes voorzichtig oplichten om te zien hoe de onderkant eruitziet. Als deze er nog erg donker uitziet van het vocht, kun je ze beter nog enkele minuten in de oven bakken.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 4

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: rood blad van een ooievaarsbek

Net zo makkelijk

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 4

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.