4.8
(8)
Beeld: gebakken gemberkernkoekjes
Oma's gemberkoekjes
Oma's gemberkoekjes

Voor mij is dit een heel nostalgisch en ouderwets koekje. Het is letterlijk oma’s recept: op verjaardagen van mijn grootouders werden deze koekjes standaard geserveerd. Voor liefhebbers van gember is dit recept een dikke aanrader.

Ingrediënten
Ingrediënten
Beeld: ingrediënten voor het maken van gemberkernkoekjes

16 koekjes

 

16 blokjes stemgember

150 g bloem

50 g kristalsuiker

3 tl bakpoeder
snufje zout
75 g margarine
2 el water

1. Voorzie een bakplaat van bakpapier.

2. Leg de blokjes stemgember op een schoteltje, zodat het vocht eraf kan lopen.

3. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom of pan. Gebruik hiervoor je handen. Indien je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan tussen je vingers.

4. Voeg de margarine toe en kneed het geheel met de hand tot een gelijkmatig deeg.

5. Voeg het water toe en kneed dit door het deeg tot het water is opgenomen.

6. Vorm ongeveer 16 bolletjes van het deeg. Vorm in het midden van elk bolletje en kuiltje en druk hierin een blokje gember, zodat de gember voor de helft is omgeven met deeg. Vorm rondom het blokje gember een ronde koekrand. Verspreid de koekjes over de bakplaat.

Beeld: uitleg bij het maken van gemberkernkoekjes

7. Bak de gemberkoekjes in 18 a 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180° Celsius.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 8

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: bloem van Anagallis arvensis
Misschien nog wel lekkerder

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 8

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.