Met chocolade wordt alles beter. Deze koekjes zien er van buiten saai uit, maar de chocolade aan de binnenkant is een heerlijke verrassing. De koekjes zijn het lekkerst wanneer ze nog lauwwarm zijn en de chocolade nog zacht.
12 koekjes
130 g bloem
65 g witte basterdsuiker
3 tl bakpoeder
snufje zout
75 g margarine
1 el + 1 tl water
100 g (24 blokjes) pure chocolade (55% cacao)
1. Voorzie een bakplaat van bakpapier.
2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom of pan. Gebruik hiervoor je handen. Indien je klontjes tegenkomt, verpulver deze dan tussen je vingers.
3. Voeg de margarine toe en kneed het met de hand tot een gelijkmatig deeg waarin geen stukjes margarine meer te zien zijn.
4. Voeg een eetlepel en een theelepel water toe en kneed dit door het deeg tot het water gelijkmatig is opgenomen.
5. Verdeel het deeg in 12 gelijke bolletjes en leg deze verspreid over het bakpapier. Leg bovenop elk bolletje deeg twee blokjes pure chocolade.
6. Pak de stukjes deeg en chocolade één voor één op en druk de chocolade in het deeg.
7. Vorm dit tot een rond koekje en boetseer het deeg rondom de chocolade, zodat deze niet meer zichtbaar is.
8. Bak de koekjes in 20 a 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 180°
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 10
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 10
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.
Voor de beste bereiding van deze website, gebruiken wij cookies om informatie over de voorkeuren van bezoekers op te slaan. Als je geen cookies wilt, kies dan voor 'weigeren'.