
Twix brownies
Twix brownies
Deze kruising tussen twix en brownies geeft het beste van beide werelden: de juiste structuren en de lekkerste smaken. Dit recept is ook nog eens super makkelijk.
Ingrediënten
Ingrediënten

Koekbodem
130 g digestive koekjes
45 g margarine
Â
Brownielaag
120 g bloem
snufje zout
240 g pure chocoladepasta
140 g pure chocolade (55% cacao)
70 ml heet water (=5 el)
Â
Karameltopping
160 g witte basterdsuiker
130 g stroop
170 g margarine
1. Voor dit baksel heb je een bakvorm van ongeveer 20 bij 20 centimeter nodig. Voorzie deze van bakpapier, of vet hem in met plantaardige olie.
Koekbodem
2. Doe de digestive koekjes in een kom of pan en verpulver deze tussen je vingers tot kleine kruimels. Als je een aardappelstamper in huis hebt, gebruik deze dan om de koekjes fijn te stampen. Voeg dan de margarine toe in de pan en kneed dit door de koekkruimels, tot een gelijkmatige koek waarin geen klontjes pure margarine meer zitten.
3. Doe de vette koekkruimels in de bakvorm en druk deze aan tot een egale bodem.
Brownielaag
4. Doe de bloem, het zout en de chocoladepasta in een kom of pan en meng deze met een spatel tot alle bloem gelijkmatig in de chocoladepasta is opgenomen.
5. Leg de chocolade op een bord en smelt deze in de magnetron. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van je magnetron en de chocolade die je gebruikt. (Bij mij duurde het 2 minuten, met de magnetron op de hoogste stand.) Spatel de gesmolten chocolade gelijkmatig door het deeg heen.
6. Voeg nu het hete water toe en spatel deze door het deeg, tot het gelijkmatig is opgenomen. Door heet water te gebruiken blijft de chocolade goed vloeibaar. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm bovenop de koeklaag en verspreid het gelijkmatig glad met de spatel.
7. Bak de brownies 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Celsius.
Houd je van brownies met een smeuïge kern? Bak hem dan enkele minuten korter. Gebruik je een grotere bakvorm dan 20 bij 20 cm? Houd er dan rekening mee dat de brownie dunner wordt en daarom korter in de oven moet.
Karameltopping
8. Doe de basterdsuiker, stroop en margarine in een pannetje en verwarm deze op een middelhoog vuur. Zodra de karamel over de hele bodem van de pan borrelt, zet je een timer op exact 1 minuut. Blijf continu roeren met een garde om ervoor te zorgen dat de bodem niet aankoekt en alle ingrediënten goed vermengen. Na deze minuut haal je het pannetje van het vuur en laat je de karamel even uitborrelen. Giet de karamel daarna bovenop de brownie.
9. Laat het geheel afkoelen en laat het meerdere uren (het liefst een hele nacht) rusten in de koelkast, zodat het stolt en stevig wordt.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 19
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Minstens even lekker
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 19
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.