0
(0)
Beeld: spijsrepen

Spijsrepen

Spijsrepen

Is dit het makkelijkste recept ooit? Misschien wel. Is dit het lekkerste recept ooit? Misschien wel.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van spijsrepen.

8 spijsrepen

 

100 g pure chocolade

150 g pure chocoladepasta

150 g amandelspijs

1. Voor dit recept heb je een mal nodig voor het maken van repen of bonbons. In plaats hiervan kun je ook een ijsblokjesvorm gebruiken. Heb je deze niet in huis? Kijk dan hieronder bij “Plan B”.

2. Leg de pure chocolade op een bord met een licht opstaande rand. Verwarm het bord met chocolade twee minuten in de magnetron. De chocolade zal hierdoor deels smelten.

3. Voeg de chocoladepasta en de amandelspijs toe aan het bord met chocolade en verwarm deze nu nog één minuut in de magnetron.

4. Gebruik een vork om de amandelspijs te prakken en om alle ingrediënten door elkaar te mengen. Ga hiermee door tot de amandelspijs tot kruimels uiteen is gevallen en door de chocolade verspreid zit.

5. Neem een lepel om alle ingrediënten in de mal te verdelen. Druk de chocolade goed aan met de bolle kant van de lepel.

6. Laat enkele uren hard worden in de koelkast. Druk de chocolade vervolgens voorzichtig uit de mal.

Plan B

1. Neem een cakevorm of een andere bakvorm die je ter beschikking hebt. Voorzie deze van bakpapier.

2. Leg de pure chocolade op een bord met een licht opstaande rand. Verwarm het bord met chocolade twee minuten in de magnetron. De chocolade zal hierdoor deels smelten.

3. Voeg de chocoladepasta en de amandelspijs toe aan het bord met chocolade en verwarm deze nu nog één minuut in de magnetron.

4. Gebruik een vork om de amandelspijs te prakken en om alle ingrediënten door elkaar te mengen. Ga hiermee door tot de amandelspijs tot kruimels uiteen is gevallen en door de chocolade verspreid zit.

5. Neem een lepel om alle ingrediënten in de bakvorm met bakpapier te gieten. Maak de chocolade glad en druk deze goed aan met de bolle kant van de lepel.

6. Laat precies één uren hard worden in de koelkast.

7. Til het bakpapier met chocolade uit de bakvorm en leg dit op een snijplank. Gebruik een lang, scherp mes om de chocolade in repen of blokjes te snijden. Laat de chocolade vervolgens nog een uur in de koelkast staan om goed hard te worden.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: paarse bloemen van een fabaceaeplant

De smaak te pakken?

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.