4.7
(7)
Beeld: snickers

Zelf Snickers maken

Zelf Snickers maken

Niets is zo verleidelijk als de combinatie van chocolade, karamel en pinda’s. Dit recept is niet alleen een traktatie voor de zoetekauw, maar ook een geweldige manier om indruk te maken op vrienden en familie. Of je nu een feestje organiseert of gewoon jezelf wilt verwennen, deze zelfgemaakte Snickers zijn de perfecte keuze.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van snickers

±16 stuks

 

300 g pure chocolade (55% cacao)

150 g marsepein

80 g pindakaas (100% pinda)

50 g gezouten pinda’s

100 g margarine

100 g lichtbruine basterdsuiker

180 agave siroop

Snuf zout

 

Verder nodig: mal voor het maken van repen

1. Leg 180 g pure chocolade (dus niet alle chocolade) op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut).

2. Lepel de chocola in de mal en verdeel de chocola met het lepeltje over alle kanten en hoeken van de vorm.

3. Keer de siliconen mal daarna op zijn kop boven het bord en laat het overtollige chocola uit de vormen druppelen. (Is er nog chocolade over? Bewaar dit op het bord: dit kun je later gebruiken voor het maken van de bodem van de repen.) Gebruik de achterkant van een lang mes om de chocoladeresten weg te vegen die naast de vormen op de mal terecht zijn gekomen.

Beeld: uitleg bij het opvullen van een siliconen bonbonvorm

4. Plaats de siliconen mal in de koelkast en laat de chocolade minimaal 1 uur hard worden. (Mocht je haast hebben: in de diepvries gaat het sneller.)

Vulling

5. Doe de marsepein samen met de pindakaas in een pan of kom en meng deze gelijkmatig door elkaar heen.

6. Haal de mal uit de koelkast en vul deze met de pindamarsepein: vul elke vorm voor ongeveer de helft met een vlakke laag van de marsepein. Druk dit voorzichtig aan zodat de vorm ook in de hoeken volledig gevuld is.

7. Leg de pinda’s op een snijplank. Gebruik een lang, scherp mes om deze in kleine stukjes te hakken. Laat hiervoor de punt van het mes op de snijplank rusten en beweeg het handvat op en neer.

8. Strooi de stukjes pinda in de vormen, bovenop de laag pindamarsepein. Leg de mal daarna tijdelijk weg in de koelkast.

9. Doe de margarine, de lichtbruine basterdsuiker, de agavesiroop en het zout in een pannetje en verwarm dit op een middelhoog vuur.

10. Zodra de karamel over de hele bodem van de pan borrelt, zet je een timer op exact 1 minuut. Blijf continu roeren met een garde om ervoor te zorgen dat de bodem niet aankoekt en alle ingrediënten goed vermengen. Na deze minuut haal je het pannetje van het vuur en laat je de karamel een paar minuten afkoelen.

Beeld: een pan met karamel

11. Haal de mal weer uit de koelkast. Gebruik een lepeltje om karamel in de vormen te gieten. Vul de vorm niet volledig op: houd aan de bovenkant nog een dun laagje ruimte over voor chocolade (dat wordt de chocolade-bodemlaag van de mars).

Beeld: het vullen van een snicker reep

12. Leg de overige 120 g pure chocolade op een bord en smelt deze in de magnetron. Gebruik een lepeltje om de gesmolten chocolade bovenop de laag karamel te lepelen en deze volledig af te dekken.

13. Zet de vorm met repen in de koelkast en laat minimaal 1 uur hard worden. Als de chocolade niet goed hard is geworden, kan deze breken wanneer je de repen uit de mal drukt: leg de mal met chocolade eventueel in de diepvries om goed hard te worden.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 7

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: de noot van een Amerikaanse eik

Wat dacht je hier van

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 7

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.