

Pistache karamel bonbons
Pistache karamel bonbons
De zoute pistaches in dit recept gaan perfect samen met de karamel en chocolade. Als je mooie bonbons wilt, zul je wel je best moeten doen: je moet je eigen pistaches doppen, je hebt een bonbonmal nodig waarin je de chocolade giet en je moet voorzichtig te werk gaan (houd de bonbons bijvoorbeeld niet met je blote handen vast, want dan komen je vingerafdrukken in de chocolade te staan).
Ingrediënten
Ingrediënten

170 g pure chocolade (55% cacao)
20 g gepelde, gezouten pistachenoten
25 g stroop
30 g witte basterdsuiker
30 g margarine
Verder nodig: een siliconen bonbonvorm
1. Leg 100 g pure chocolade op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut).
2. Lepel de chocola in de bonbonvorm; verdeel de chocola over alle gaten van de bonbonvorm en gebruik een lepeltje om ervoor te zorgen dat de chocola in contact komt met de gehele oppervlakte van elke bonbonvorm. Keer de siliconen mal daarna op zijn kop boven het bord en laat het overtollige chocola uit de vormen druppelen. Leg de siliconen mal nu op een snijplank en zet het in de koelkast. Laat 1 uur hard worden.
Vulling
3. Leg de pistachenoten op een snijplank. Gebruik een lang, scherp mes om de noten in kleine flinters te snijden. Laat de punt van je mes op de snijplank rusten en ga met het handvat op en neer over de noten. Maak de nootjes zo fijn als kokosrasp.
4. Doe de stroop, witte basterdsuiker en margarine in een pannetje. Zet deze op een middelhoog vuur en blijf goed roeren met een garde. Zodra de karamel borrelt en kookt: zet het vuur lager en laat 30 seconden doorkoken. Zet dan het vuur uit.
5. Laat de karamel enkele minuten afkoelen. Neem steeds een klein balletje karamel op een lepeltje en druk deze in de bonbonvormen. Houd voldoende ruimte over in de bonbonvormen: strooi wat pistachestukjes uit over de karamel en druk deze voorzichtig in de karamel. Ook nu moet er nog een beetje ruimte overblijven in de vormpjes: voldoende voor een laagje chocola die de bonbon afsluit.
6. Leg de overige 70g chocolade op een bord en smelt deze in enkele minuten in de magnetron. Gebruik een lepel om de chocolade te verdelen over de vormpjes. Zet de bonbons in de koelkast en laat enkele uren hard worden.
7. Wanneer de chocolade hard is; druk de bonbons voorzichtig uit de siliconen mal.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 6
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Probeer deze ook eens
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 6
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.