

Oreo brownies
Oreo brownies
Als je van zoete koek houdt, kan dit zomaar je favoriete recept worden. Deze Oreo brownies zijn opgebouwd uit drie lagen en zijn een feestje voor het oog.
Ingrediënten
Ingrediënten

Koekbodem
1 rol Oreo double creme koekjes (157 g)
30 g margarine
Â
Brownielaag
120 g bloem
snufje zout
240 g pure chocoladepasta
140 g pure chocolade (55% cacao)
70 ml heet water (=5 el)
Â
Witte topping
110 g poedersuiker
30 g margarine
1. Voor dit baksel heb je een bakvorm van ongeveer 20 bij 20 centimeter nodig. Voorzie deze van bakpapier, of vet hem in met plantaardige olie.
Koekbodem
2. Doe de Oreo-koekjes in een pan en breek deze in kleine kruimels. Dit kan met de hand, maar als je een aardappelstamper in huis hebt, gebruik deze dan om de koekjes fijn te stampen. Voeg de margarine toe en kneed deze gelijkmatig door de koekkruimels heen.
3. Doe de vette koekkruimels in de bakvorm en druk deze aan tot een egale bodem met de bolle kant van een lepel.
Brownielaag
4. Doe de bloem, het zout en de chocoladepasta in een kom of pan en meng deze met een pannenlikker of spatel tot alle bloem gelijkmatig in de chocoladepasta is opgenomen.
5. Leg de chocolade op een bord en smelt deze in de magnetron. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van je magnetron en de chocolade die je gebruikt. (Bij mij duurde het 2 minuten, met de magnetron op de hoogste stand.) Spatel de gesmolten chocolade gelijkmatig door het deeg heen.
6. Voeg nu het hete water toe en spatel deze door het deeg, tot het gelijkmatig is opgenomen. Door heet water te gebruiken blijft de chocolade goed vloeibaar. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm bovenop de koeklaag en verspreid het gelijkmatig glad met de spatel.
7. Bak de brownies 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Celsius. Laat het daarna afkoelen en meerdere uren (bij voorkeur een hele nacht) rusten in de koelkast, zodat het stolt en stevig wordt.
Houd je van brownies met een smeuïge kern? Bak hem dan enkele minuten korter. Gebruik je een bakvorm die groter is dan 20 bij 20 cm? Houd er dan rekening mee dat de brownie dunner wordt en daarom korter in de oven moet.
Witte topping
8. Doe de poedersuiker in een kom of pan. Indien er klontjes in de poedersuiker zitten, verbrijzel deze dan, of haal de poedersuiker door een zeef heen. Voeg de margarine aan de poedersuiker toe en kneed deze gelijkmatig door elkaar heen.
9. Schep de suikerboter op de brownie en gebruik een boterhammes om het tot een egale laag uit te smeren over de brownie.
Bewaar de brownies in de koelkast.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 18
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

De smaak te pakken?
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 18
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.