
Zelf Mars-repen maken
Zelf Mars-repen maken
De mars-repen uit de supermarkt zijn ordinair in vergelijking met deze zelfgemaakte mars. Benieuwd of het moeilijk is om ze zelf te maken? Totaal niet; met dit recept maak je de klassieker in een handomdraai in je eigen keuken.
Ingrediënten
Ingrediënten

±14 stuks
Â
300 g pure chocolade (55% cacao)
150 g marsepein
100 g pure chocoladepasta
100 g margarine
100 g lichtbruine basterdsuiker
180 agave siroop
Snuf zout
Â
Verder nodig: mal voor het maken van repen
Â
1. Leg 180 g pure chocolade (dus niet alle chocolade) op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut).
2. Lepel de chocola in de mal en verdeel de chocola met het lepeltje over alle kanten en hoeken van de vorm.
3. Keer de siliconen mal daarna op zijn kop boven het bord en laat het overtollige chocola uit de vormen druppelen. (Is er nog chocolade over? Bewaar dit op het bord: dit kun je later gebruiken voor het maken van de bodem van de repen.) Gebruik de achterkant van een lang mes om de chocoladeresten weg te vegen die naast de vormen op de mal terecht zijn gekomen.

4. Plaats de siliconen mal in de koelkast en laat de chocolade minimaal 1 uur hard worden. (Mocht je haast hebben: in de diepvries gaat het sneller.)
Vulling
5. Doe de marsepein samen met de pure chocoladepasta in een pan of kom en meng deze gelijkmatig door elkaar heen.
6. Haal de mal uit de koelkast en vul deze met de chocolademarsepein: vul elke vorm voor ongeveer de helft met een vlakke laag marsepein. Druk dit voorzichtig aan zodat de vorm ook in de hoeken volledig gevuld is. Leg de mal tijdelijk weg in de koelkast.
7. Meng de margarine, de lichtbruine basterdsuiker, de agavesiroop en het zout in een pannetje en verwarm dit op een middelhoog vuur.
8. Zodra de karamel over de hele bodem van de pan borrelt, zet je een timer op exact 1 minuut. Blijf continu roeren met een garde om ervoor te zorgen dat de bodem niet aankoekt en alle ingrediënten goed vermengen. Na deze minuut haal je het pannetje van het vuur en laat je de karamel een paar minuten afkoelen.

9. Haal de mal weer uit de koelkast. Gebruik een lepeltje om karamel in de vormen te gieten. Vul de vorm niet volledig tot de rand op: houd aan de bovenkant nog een dun laagje ruimte over voor chocolade (dat wordt de chocolade-bodemlaag van de mars).
10. Leg de overige 120 g pure chocolade op een bord en smelt deze in de magnetron. Gebruik een lepeltje om de gesmolten chocola bovenop de laag karamel te lepelen en zorg dat de karamel volledig is afgedekt.
11. Zet de vorm met repen in de koelkast en laat minimaal 1 uur hard worden. Als de chocolade niet goed hard is geworden, kan deze breken wanneer je de repen uit de mal drukt: leg de mal met chocolade eventueel in de diepvries om goed hard te worden.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 4
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Minstens even lekker
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 4
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.