


Chocoladetruffels
Chocoladetruffels
Deze truffelbonbons zijn een feestje voor het oog. Door verschillende toppings af te wisselen, kun je met hetzelfde recept elke keer iets nieuws op tafel zetten. Mijn persoonlijke favoriet is de cacaopoederdip: deze is het makkelijkst om te maken en wat mij betreft het lekkerst.
Ingrediënten
Ingrediënten

220 g pure chocoladepasta
200 g pure chocolade (55% cacao)
1 schaaltje met een topping naar keuze: cacaopoeder, poedersuiker, gezouten pinda’s, of noten
1. Voorzie een bakvorm van bakpapier: bijvoorbeeld een standaardformaat cakeblik, of een andere schaal of bakvorm die niet veel afwijkt in formaat.
2. Doe de chocoladepasta in een kom.
3. Leg de pure chocolade op een bord en verwarm deze in de magnetron om de chocolade te smelten.
Hoe lang dit duurt hangt af van je magnetron en de chocolade die je gebruikt. Bij mij duurt het twee minuten op de hoogste stand.
4. Gebruik een spatel om de gesmolten chocolade in de kom met chocoladepasta te schuiven. Meng de chocoladepasta en gesmolten chocolade goed, zodat er een gelijkmatige pasta ontstaat.
5. Gebruik de spatel om de chocola in de schaal/bakvorm met bakpapier te gieten. Plaats deze 1 uur in de koelkast, zodat de chocola stevig wordt.
6. Zet ondertussen het schaaltje met de garnering gereed. Indien je pinda’s of noten gebruikt als garnering; leg deze op een snijplank en gebruik een lang, scherp mes om de noten in hele fijne stukjes te hakken. Laat hiervoor de punt van het mes op de snijplank rusten en beweeg het handvat op en neer over de plank met nootjes.
7. Haal de chocola na 1 uur uit de koelkast en haal de chocola met bakpapier en al uit de vorm.
Als de chocola te kort in de koelkast is geweest, is deze nog te plakkerig en moeilijk te hanteren. Als deze te lang in de koelkast is geweest, blijft de garnering niet meer plakken.
8. Gebruik een scherp mes om de chocola in vierkante blokjes te snijden. Gebruik twee lepeltjes om elk blokje individueel door het schaaltje met garnering te halen en zorg dat de chocola bedekt is. (Pak de blokjes niet met de hand op: de chocola smelt op de plek waar je deze vasthoudt.)
9. Leg de truffels die af zijn op een bord en laat deze nog minimaal 1 uur in de koelkast hard worden.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 25
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Probeer deze ook eens
Probeer deze ook eens
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 25
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.