Deze brownies zijn belachelijk simpel om te maken. En ze hebben bovendien de perfecte brownie-structuur: compact en chewy. Veel brownie-recepten zijn eigenlijk verkapte recepten voor chocoladecake (ook lekker natuurlijk, maar dat is geen brownie). Waarschuwing vooraf: als je dit recept in de vingers hebt is het heel verleidelijk om het vaak te maken.
1. Voor dit baksel heb je een bakvorm van ongeveer 20 bij 20 centimeter nodig. Voorzie deze van bakpapier, of vet hem in met plantaardige olie.
2. Doe de bloem, het zout en de pure chocoladepasta in een kom of pan en meng deze met een spatel tot alle bloem gelijkmatig in de chocoladepasta is opgenomen.
3. Leg de pure chocolade op een bord en smelt deze in de magnetron. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van je magnetron en de chocolade die je gebruikt. (Bij mij duurde het 2 minuten, met de magnetron op de hoogste stand.) Spatel de gesmolten chocolade gelijkmatig door het deeg heen.
4. Voeg nu het hete water toe en spatel deze door het deeg, tot het is opgenomen. Door heet water te gebruiken blijft de chocola goed vloeibaar. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm, verspreid het gelijkmatig en spatel het glad.
5. Bak de brownies 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° Celsius. Laat het daarna afkoelen en meerdere uren (bij voorkeur een hele nacht) rusten in de koelkast, zodat het stolt en stevig wordt.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 24
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 24
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.
Voor de beste bereiding van deze website, gebruiken wij cookies om informatie over de voorkeuren van bezoekers op te slaan. Als je geen cookies wilt, kies dan voor 'weigeren'.