4.8
(12)

Zelf Bounty's maken

Zelf Bounty's maken

Drie ingrediënten; meer heb je niet nodig om zelf deze heerlijke bounty’s te maken! De binnenkant van een bounty bestaat uit stevige kokos, wat veel makkelijker is om mee te werken dan de karamel die in veel andere snoeprepen zit.

 

Je kunt deze bounty’s mét of zonder (siliconen) mal maken. Het voordeel van zo’n mal is dat de reep er veel strakker en perfecter uitziet.

Variant 1: zonder mal

Variant 1: zonder mal

Beeld: zelfgemaakte bounty's

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van bounty's

±14 stuks stuks

 

250 g kokosrasp

1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 g)

300 g pure chocolade (55% cacao)

1. Leg een stuk bakpapier gereed.

2. Doe de kokosrasp samen met de gecondenseerde kokosmelk in een pan of kom en meng deze gelijkmatig door elkaar heen. Schep de kokos op het bakpapier en vorm een vierkant: ter grootte van bounty-repen die naast elkaar liggen. Vouw hat bakpapier om de kokos heen en leg dit 1 uur in de diepvries.

Beeld: vorm met de vulling van de bounty's een vierkant

3. Haal het bakpapier met kokos uit de diepvries en leg dit op een snijplank. Gebruik een groot scherp mes om het in repen te snijden: ter grootte van de uiteindelijke bounty’s.

4. Leg 220 g pure chocolade (dus niet alle chocolade) op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut). Gebruik een klein lepeltje om de gesmolten chocolade over de kokos te verspreiden. Smeer alle zij- en bovenkanten goed in, zodat alle kokos bedekt is met een laagje chocolade. De onderzijden komen later nog.

5. Zet de snijplank met daarop de repen minimaal 1 uur in de koelkast totdat de chocolade hard is. (Mocht je haast hebben: in de diepvries gaat het sneller.)

6. Haal de repen uit de koelkast en draai ze op de kop zodat de onderkanten, waar nog geen chocolade op zit, naar boven komen te liggen.

7. Leg de overige 80 g pure chocolade op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten. Gebruik een lepeltje om de chocolade over de onbedekte kokos uit te smeren.

8. Zet de repen nu minimaal 1 uur in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

Variant 2: met mal

Variant 2: met mal

Beeld: zelfgemaakte bounty's

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van bounty's

±14 stuks stuks

 

250 g kokosrasp

1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 g)

300 g pure chocolade (55% cacao)

1. Leg 180 g pure chocolade (dus niet alle chocolade) op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut).

2. Lepel de chocola in de mal; verdeel de chocola over alle kanten en hoeken van de vorm en gebruik een lepeltje om ervoor te zorgen dat de chocola in contact komt met de gehele oppervlakte.

3. Keer de siliconen mal daarna op zijn kop boven het bord en laat het overtollige chocola uit de vormen druppelen. (Is er nog chocolade over? Bewaar dit op het bord: dit kun je later gebruiken voor het maken van de bodem van de repen.) Gebruik de achterkant van een lang mes om de chocoladeresten weg te vegen die naast de vormen op de mal terecht zijn gekomen.

Beeld: uitleg bij het opvullen van een siliconen bonbonvorm

4. Leg de siliconen mal in de koelkast en laat de chocolade minimaal 1 uur hard worden. (Mocht je haast hebben: in de diepvries gaat het sneller.)

5. Doe de kokosrasp samen met de gecondenseerde kokosmelk in een pan of kom en meng deze gelijkmatig door elkaar heen.

6. Haal de mal uit de koelkast en vul deze met de kokos. Druk de kokos goed aan zodat de vorm ook in de hoeken volledig gevuld is. Zorg ervoor dat de kokos aan de bovenkant glad is en vul de vorm niet volledig op: houd aan de bovenkant nog een dun laagje ruimte over voor chocolade (dat wordt de chocolade-bodemlaag van de bounty).

7. Leg de overige 120 g pure chocolade op een bord en smelt deze in de magnetron. Gebruik een lepeltje om de kokos in de mal af te dekken met een laagje chocolade.

8. Zet de bonbons in de koelkast en laat minimaal 1 uur hard worden. Als de chocolade niet goed hard is geworden, kan deze breken wanneer je de repen uit de mal drukt: leg de mal met chocolade eventueel in de diepvries om goed hard te worden.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 12

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: blad van een Noorse esdoorn

Minstens even lekker

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 12

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.