5
(28)

2x arretjescake

2x arretjescake

Arretjescake is eigenlijk niet echt ‘cake’: je hoeft hem niet in de oven te bakken. Dat scheelt weer! Hier vind je twee recepten voor een arretjescake met digestive koekjes, of met zoute sticks.

Versie 1 met digestive koekjes

Versie 1 met digestive koekjes

Beeld: arretjescake met digestivekoekjes

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van arretjescake

250 g digestive koekjes
260 g pure chocolade (55% cacao)
200 g margarine
150 g stroop
snufje zout​

1. Breng een laagje bakpapier aan in een cakevorm.

2. Leg de digestive koekjes op een snijplank en gebruik een lang mes om deze in kleine stukjes te hakken. Laat de punt van het mes op de plank rusten en beweeg het handvat op en neer om blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm te snijden.

3. Doe de pure chocolade, margarine, stroop en zout in een pan en zet deze op een laag vuur. Blijf goed roeren tot alle chocolade en margarine is gesmolten en alle ingrediënten goed zijn gemengd. Zet het vuur dan uit.

4. Schep de stukjes digestive koekjes in de pan met chocolade: kleine kruimeltjes willen we niet in de chocola. Schep daarom met je vingers de koekstukjes omhoog en laat de kruimels terugvallen op de snijplank. Spatel de koekstukjes door de chocolade zodat deze helemaal ondergedompeld worden.

5. Schep de chocolade en koek in de cakevorm. Laat deze enkele uren afkoelen in de koelkast, zodat de cake stolt en stevig wordt.

Versie 2 met zoute sticks

Versie 2 met zoute sticks

Beeld: arretjescake met zoute sticks

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van arretjescake met zoute sticks

120 g zoute pepsels
80 g rozijnen
260 g pure chocolade (55% cacao)
200 g margarine
150 g stroop​

1. Breng een laagje bakpapier aan in een cakevorm.

2. Doe de pure chocolade, margarine en stroop in een pan en zet deze op een laag vuur. Blijf goed roeren tot alle chocolade en margarine is gesmolten en alle ingrediënten goed zijn gemengd. Zet het vuur dan uit.

3. Pak de zoute pepsels en breek deze in tweeën of drieën. Gooi de stukjes in de pan met gesmolten chocolade. Voeg ook de rozijnen toe.

4. Spatel de pepsels en rozijnen door de chocolade, zodat deze helemaal ondergedompeld worden.

5. Schep de chocolade en koek in de cakevorm. Laat deze enkele uren afkoelen in de koelkast, zodat de cake stolt en stevig wordt.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 28

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: paarse bloem Campanula

Klaar voor het volgende niveau?

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 28

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.