4.8
(5)

Praline bonbons

Praline bonbons

Bonbons gevuld met zachte chocolade en hazelnoot. Omdat de vulling bestaat uit zoete chocoladepasta, maak je deze bonbons het beste met pure chocolade.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van praline bonbons

15 stuks

 

190 g pure chocolade (55% cacao)

100 g pure chocoladepasta

20 g hazelnoten

Verder nodig: siliconen mal voor bonbons

1. Leg 100 g pure chocolade op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut).

2. Lepel de chocolade in de bonbonvorm; verdeel de chocola over alle gaten van de bonbonvorm en gebruik een lepeltje om ervoor te zorgen dat de chocolade in contact komt met de gehele oppervlakte van elke bonbonvorm. Keer de siliconen mal daarna op zijn kop boven het bord en laat het overtollige chocola uit de vormen druppelen. Leg de siliconen mal nu op een snijplank en zet het in de koelkast. Laat ongeveer 1 uur hard worden.

De vulling

3. Leg de hazelnoten op een snijplank. Gebruik een lang, scherp mes om de noten in kleine flinters te snijden. Laat de punt van je mes op de snijplank rusten en ga met het handvat op en neer over de noten. Maak de noten zo fijn als kokosrasp.

4. Doe 20 g pure chocolade in een kom en verwarm deze in de magnetron tot het is gesmolten. Voeg nu de pure chocoladepasta toe en gebruik een spatel om alle chocolade goed te mengen.

5. Haal de snijplank met de bonbonmal uit de koelkast. Lepel de gesmolten chocolade verdeeld over de bonbonvormpjes. Vul de vormpjes niet helemaal: laat voldoende ruimte over voor nog een beetje hazelnootstukjes en voor een dun laagje chocolade.

6. Strooi in elk bonbonvormpje wat hazelnootstukjes. Druk de nootjes aan, zodat ze niet uitsteken. Houd nog wat ruimte in de bonbonvormpjes over voor een laagje chocolade.

7. Leg de overige 70 g pure chocolade op een bord en smelt ook deze in de magnetron. Gebruik een klein lepeltje om de gesmolten chocolade te verdelen over de bonbonvormpjes. Dit is het laagje chocolade dat de bodem van de bonbon vormt en dat ervoor zorgt dat de vulling niet bloot komt te liggen.

8. Zet de snijplank met de bonbonmal terug in de koelkast en laat de chocolade enkele uren afkoelen en hard worden. Druk de bonbons vervolgens voorzichtig uit de mal.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 5

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: ooievaarsbek
De smaak te pakken?

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 5

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.