4.8
(4)
Beeld: marsepein bonbons

Marsepein bonbons

Marsepein bonbons

Met dit recept krijg je een van de meest eenvoudige bonbons die je je maar voor kunt stellen. Eenvoudig en lekker! Hieronder geef ik twee manieren om ze te maken: met of zonder een mal. Als je een mal gebruikt zien ze er een stuk strakker uit, maar zonder mal is het minder werk.

Ingrediënten

Ingrediënten

Beeld: ingrediënten voor het maken van marsepein bonbons

15 stuks

 

150 g pure chocolade (55% cacao)

150 g marsepein

Met bonbonvorm

1. Leg de helft van de chocolade – 75 g pure chocolade – op een bord en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt zo’n 2 a 2,5 minuut).

2. Lepel de chocola in de bonbonvorm; verdeel de chocola over alle gaten van de bonbonvorm en gebruik een lepeltje om ervoor te zorgen dat de chocola in contact komt met de gehele oppervlakte van elke bonbonvorm. Keer de mal daarna op zijn kop boven het bord en laat het overtollige chocola uit de vormen druppelen. Leg de mal nu op een snijplank en zet het in de koelkast. Laat 1 uur hard worden.

3. Haal de mal uit de koelkast. Neem een klein blokje marsepein en boetseer deze met de hand tot de vorm van de chocolademal. Druk dit voorzichtig in de mal. Doe er niet te veel marsepein in; houd aan de bovenkant voldoende ruimte over voor een laagje chocolade.

4. Leg de overige chocolade op een bord en smelt deze in enkele minuten in de magnetron. Gebruik een lepel om de chocolade te verdelen over de bonbonvormpjes, zodat alle marsepein is afgedekt met een egaal laagje chocolade. Zet de bonbons in de koelkast en laat enkele uren hard worden.

5. Wanneer de chocolade hard is; druk de bonbons voorzichtig uit de mal.

Zonder bonbonvorm

1. Leg een stuk bakpapier op een snijplank.

2. Snijd de marsepein in vierkante blokjes van ongeveer 2 bij 2 bij 2 centimeter. Als je wilt dat de bonbons een andere vorm krijgen, boetseer de blokjes marsepein dan in een vorm naar keuze.

3. Doe de pure chocolade in een kom en verwarm deze in de magnetron totdat de chocolade is gesmolten (dit duurt ongeveer 2,5 minuut).

4. Gebruik twee vorkjes om de stukjes marsepein een voor een door de gesmolten chocolade te halen. Zorg dat deze van alle kanten bedekt is met een laagje chocolade en leg het dan op de snijplank met bakpapier.

5. Zet de bonbons in de koelkast en laat ze minimaal 1 uur hard worden.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 4

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: paarse bloem

Wat dacht je hier van

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 4

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.