
Chocohuggers
Chocohuggers
Deze makkelijke bonbons zijn letterlijk een omhelzing van zachte chocolade. Je kunt deze chocohuggers met verschillende ingrediënten maken. Ik was van plan om één recept te geven, maar de verschillende varianten hieronder zijn allemaal lekker en het lukte me niet om de lekkerste te kiezen. Je kunt ze met noten maken (variant 1) of met koekjes (versie 2).
Variant 1: noten
Variant 1: noten

100 g gedroogd fruit
90 g noten
50 g pure chocoladepasta
50 g pure chocolade (55% cacao)
Gebruik de vruchten en noten die je in huis hebt, of die je lekker vindt. Gouden combinaties die ik aanraad: rozijnen & gezouten pinda, of dadels & cashewnoten.
1. Leg een stuk bakpapier klaar.
2. Doe het gedroogde fruit in een maatbeker en vermaal deze met een staafmixer, tot er geen hele vruchtjes meer zijn. Strooi de noten bovenop de vermalen vruchten en vermaal deze eveneens, tot er geen hele noten meer tussen zitten.
3. Stort de mix van vermalen fruit en noten op het bakpapier en kneed dit met de hand tot beide ingrediënten goed door elkaar vermengd zijn. Verdeel de prut in tweeën en vorm tweemaal een worst die bijna even lang is als de breedte van een stuk bakpapier.

4. Druk met je vingertoppen een kuiltje over de hele lengte van de worst en vorm aan beide zijden een opstaande rand. Je hebt nu twee ‘kano’s’ die we gaan opvullen met chocolade. Leg het bakpapier met de kano’s op een snijplank. Dit maakt het makkelijker om het straks in de koelkast te zetten.

5. Leg de pure chocolade in een kommetje en verwarm deze in de magnetron om de chocolade te smelten.
6. Voeg de pure chocoladepasta toe in de kom met gesmolten chocolade en meng beide ingrediënten tot er een gelijkmatige pasta ontstaat. Gebruik een theelepel om de chocolade in de geulen van de ‘kano’s’ te gieten; vul dit tot aan de rand op. Plaats ze een tot enkele uren in de koelkast, zodat de chocola stevig wordt.
7. Snijdt de worsten in plakjes van ongeveer 2 centimeter.
Variant 2: koekjes
Variant 2: koekjes

Ingrediënten
Ingrediënten

100 g dadels zonder pit
60 g Digestive koekjes
50 g pure chocoladepasta
1. Leg een stuk bakpapier klaar.
2. Doe de dadels in een maatbeker en vermaal deze met een staafmixer, tot er geen hele stukken dadels meer zijn. Leg de koekjes bovenop de vermalen dadels en vermaal deze eveneens, tot er enkel nog kleine koekkruimels over zijn.
3. Stort de mix van vermalen dadels en koekjes op het bakpapier en kneed dit met de hand tot beide ingrediënten goed door elkaar vermengd zijn. Verdeel de prut in tweeën en vorm tweemaal een worst die bijna even lang is als de breedte van een stuk bakpapier.

4. Druk met je vingertoppen een kuiltje over de hele lengte van de worst en vorm aan beide zijden een opstaande rand. Je hebt nu twee ‘kano’s’ die we gaan opvullen met chocolade. Leg het bakpapier met de kano’s op een snijplank. Dit maakt het makkelijker om het straks in de koelkast te zetten.

5. Leg de pure chocolade in een kommetje en verwarm deze in de magnetron om de chocolade te smelten.
6. Voeg de pure chocoladepasta toe in de kom met gesmolten chocolade en meng beide ingrediënten tot er een gelijkmatige pasta ontstaat. Gebruik een theelepel om de chocolade in de geulen van de ‘kano’s’ te gieten; vul dit tot aan de rand op. Plaats ze een tot enkele uren in de koelkast, zodat de chocola stevig wordt.
7. Snijdt de worsten in plakjes van ongeveer 2 centimeter.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 24
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Ook lekker
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 24
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.