4.9
(7)
Vanille flan
Vanille flan

Deze flan (puddingtaart) met vanillevulling smaakt als een kruising tussen pudding en cheese cake. De bodem van bladerdeeg zorgt voor stevigheid en een stoere uitstraling.

Ingrediënten
Ingrediënten
Beeld: ingrediënten voor het maken van vanille flan

3 plakken bladerdeeg
65 g maïzena
500 ml Alpro vanillemelk
80 g kristalsuiker
100 g speculoospasta​

1. Voor dit recept heb je een ronde bakvorm nodig met een diameter van ongeveer 16 centimeter en een opstaande rand van in ieder geval 7 centimeter. Voorzie de bakvorm van bakpapier.

2. Haal het plastic van de plakken bladerdeeg en laat de bladerdeeg ontdooien.

3. Neem een kom of pan en doe de maïzena hierin. Voeg een scheutje vanillemelk toe en mix met een garde tot de maïzena het vocht heeft opgenomen en niet meer poedervormig is; let goed op dat er geen poedervormige klontjes meer tussen zitten. Voeg daarna de rest van de vanillemelk en suiker toe. Roer een paar keer grondig, zodat de suiker oplost.

4. Leg een plak bladerdeeg op de bodem van de bakvorm. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt is: rek de plak bladerdeeg eventueel een beetje uit om dit voor elkaar te krijgen.

Beeld: uitleg bij het maken van een flan

5. Snijd de twee overgebleven plakken bladerdeeg over de lengte door de helft tot twee rechthoeken. Je hebt nu vier rechthoeken. Breng deze rondom aan in de binnenkant van de bakvormrand. Als het goed is is de binnenkant van de bakvorm nu bekleed met bladerdeeg, zonder dat er ergens gaten zitten.

Beeld: uitleg bij het maken van een flan

6. Schep de speculoospasta op de bodem van de bakvorm met bladerdeeg en verdeel deze gelijkmatig over de bodem.

7. Roer nogmaals goed in de pan met vanillemelk en giet dit dan in de bakvorm bovenop de speculoospasta. Steekt de rand met bladerdeeg hoger uit dan de vanillemelk? Neem dan een scherp mes en snijd ter hoogte van het vanillemelk-wateroppervlak het overtollige bladerdeeg weg. Dit overtollige deeg hebben we niet meer nodig.

8. Zet de bakvorm heel voorzichtig in een voorverwarmde oven op 200° Celsius en bak de flan 50 a 60 minuten, tot de bladerdeegrand goudbruin is gebakken.

9. Laat het baksel afkoelen tot kamertemperatuur en koel het daarna nog enkele uren in de koelkast, zodat de flan stolt en stevig wordt.

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 7

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Beeld: boterbloemen
Minstens even lekker

Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 7

Het spijt ons dat dit recept tegenviel!

Laten we dit recept verbeteren!

Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.