

Krakelingen
Krakelingen
Het is ongelofelijk dat je voor krakelingen slechts twee ingrediënten nodig hebt. Het vouwen van de bladerdeeg is een beetje een gepruts. Maar als je de 10 stappen van dit recept volgt, krijg je een knapperige krakeling die niet zou misstaan in de etalage van een ambachtelijke bakker.
Ingrediënten
Ingrediënten

12 krakelingen
6 plakken bladerdeeg
18 tl kristalsuiker
1. Verwijder de plasticfolie van de bladerdeeg en leg de bladerdeegplakken met de plakkende zijde (de kant waar de folie op zat) naar boven toe. Wacht tot de bladerdeeg ontdooit is.
2. Voorzie een bakplaat van bakpapier.
3. Leg een plak bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier. Leg 1 tl kristalsuiker bovenop de bladerdeeg en verspreid de suiker gelijkmatig over de plak.

4. Leg een tweede plak bladerdeeg, met de plakkende zijde naar boven, recht bovenop de eerste, besuikerde plak. Zorg dat ze precies op elkaar aansluiten. Leg 1 tl suiker bovenop de bovenste plak en verspreid de suiker weer gelijkmatig over de plak. Druk de suiker lichtjes aan.

5. Pak de dubbele bladerdeegplak op en draai hem in één snelle beweging om, zodat de onderzijde boven ligt. Leg opnieuw 1 tl suiker bovenop de plak en verspreid de suiker gelijkmatig over de plak.
6. Gebruik een scherp mes om de besuikerde bladerdeeg over de lengte in 8 gelijke repen te snijden. Maak de repen per twee aan elkaar vast door de uiteinden over elkaar te leggen en aan te drukken, zodat 4 langere repen ontstaan.

7. Buig het uiteinde van de reep rechtsom tot een rondje en bevestig het uiteinde net voorbij het midden van de reep. Buig het andere uiteinde van de reep op exact dezelfde wijze, zodat de vorm van een 8 ontstaat, en bevestig het uiteinde weer voorbij het middelste punt.

8. Herhaal stap 7 vier keer, zodat alle repen tot 4 krakelingen zijn gevormd.
9. Herhaal stap 3 t/m 8, zodat je 12 krakelingen hebt.

10. Bak de krakelingen in 15 a 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° Celsius.
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Stemtelling: 5
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.

Ook lekker
Klaar met bakken? Laat weten hoe lekker je het vond.
Gemiddelde waardering 4.4 / 5. Stemtelling: 5
Het spijt ons dat dit recept tegenviel!
Laten we dit recept verbeteren!
Vertel ons wat er beter kan aan dit recept.